Vastgoedinvesteringen in Oostenrijk

Investeer in lucratief onroerend goed in de populairste toeristische regio´s van Oostenrijk I Buy-to-Let flats

Wij bieden “Buy-to-Let” investeringen in Oostenrijk aan in moderne en hoogwaardige hotelcomplexen die niets te wensen overlaten. Profiteer van aantrekkelijke huurinkomsten in de beste toeristische regio’s van Oostenrijk. 

Bij de aankoop van een “Buy-to-Let” appartement wordt u uitgebreid ondersteund door een professioneel en ervaren beheerbedrijf. Alle activiteiten ter plaatse worden voor u uitgevoerd, u hoeft zich nergens zorgen over te maken en kan genieten van een full-service. Of het nu gaat om interieur, boekingsbeheer, schoonmaak, service en onderhoud van het appartement – alles wordt voor u geregeld.

Marielle Docter – UW NEDERLANDSE ONROEREND GOED SPECIALIST I BUY-TO-LET INVESTERINGSEXPERT

Sinds enkele jaren is Marielle Docter werkzaam als gecertificeerd vastgoedmakelaar. Eerst in Nederland, waar ze geboren is en lange tijd heeft gewoond, en sinds enkele jaren ook in haar nieuwe thuisland Oostenrijk.

 

In het charmante en gezellige Salzburger Land geniet ze van de prachtige natuur en de rust in de bergen. Haar kennis van wat haar nieuwe thuisland te bieden heeft op het gebied van levenskwaliteit en vakantie, geeft haar een goed overzicht om de verschillende wensen van haar klanten te begrijpen en het juiste object voor iedereen te kunnen vinden.

 

Marielle blinkt uit door haar grote inzet, haar rijke ervaring en haar competentie in klantgesprekken, die ze afwisselend in het Duits, Nederlands of Engels voert.

 

Haar bijzondere specialisatie is het “Buy-to-Let” investeringsmodel. Het is belangrijk om klanten te adviseren op fiscale aspecten en aanverwante onderwerpen zoals het gebruik van het Buy-to-Let appartement en de bijbehorende exploitatieovereenkomsten. Dit zorgt voor een uitgebreid advies dat door goede connecties met competente belastingadviseurs een perfecte allround service biedt voor bijna elke klant.

FAQ

Mag ik het gekochte appartement zelf gebruiken?

Dit soort onroerend goed is niet bedoeld voor eigen gebruik. Het appartement maakt deel uit van een hotelconcept en wordt ook als zodanig geëxploiteerd. Er zijn wettelijke voorschriften vanuit de ROG (ruimtelijke ordeningswet) en de respectievelijke gemeente. Bovendien is het appartement een investering en daarom wordt het toeristisch verhuurd voor de investeerders.

Als eigenaar heeft u echter, afhankelijk van het gekochte appartement, de mogelijkheid om het appartement “als gast” in het hotel te boeken en te gebruiken met bepaalde voordelen.

Kan het onroerend goed als tweede woning gebruikt worden?

Een “buy-to-let” appartement is geen tweede woning en geen hoofdverblijfplaats. Bij de aankoop van een appartement moet men ook instemmen met de overeenkomst van een exploitant die verantwoordelijk is voor het hele object en het hotelbedrijf leidt. Eigen verhuur of ander gebruik is niet mogelijk. Het appartement dient als investering/kapitaalinvestering.

Mag ik als EU-burger een "buy-to-let" object kopen?

Ja, als Europese staatsburger heeft u de mogelijkheid om in Oostenrijk onroerend goed te kopen. Dit is mogelijk zowel voor particulieren als ondernemers. Er zijn fiscale factoren om rekening mee te houden die voor elke koper individueel moeten worden beoordeeld.

Waarom kan ik het object tegen nettoprijs kopen? Hoe zit de fiscale situatie in Oostenrijk voor mij als koper?

Bij een appartement wordt de btw uitgewezen, die de koper kan terugvorderen en daardoor het onroerend goed tegen nettoprijs kan kopen. Dit is mogelijk omdat het appartement een investering is die huurinkomsten genereert. 

BELANGRIJK: hier moet er een positief economisch resultaat zijn om niet in de categorie “hobby” te vallen. Anders loopt men het risico om achteraf de wettelijke btw alsnog af te moeten dragen. Daarom is het altijd belangrijk om ervaren exploitanten in te schakelen voor het beheer van het hotel, om zo de economische prognoses te kunnen behalen.

Hoe hoog zijn de maandelijkse vaste kosten van het appartement?

Net als bij elk ander onroerend goed, moeten de operationele kosten van het appartement die voor de koper ontstaan, worden betaald. De exploitanten bieden hierbij vaak een full-servicepakket aan. Dit pakket omvat het beheer van het gebouw en de verzorging ervan, opbouw en beheer van de reservefondsen en het volledige hotelmanagement. In de praktijk worden deze kosten meestal verrekend met de maandelijkse huurinkomsten van het appartement.

Hoe hoog zijn de bijkomende kosten voor de aankoop van een "Buy-to-Let" appartement?

De bijkomende kosten zijn voor elk onroerend goed in Oostenrijk hetzelfde.

1,1% inschrijving in het kadaster

3,5% overdrachtsbelasting

3% plus 20% btw aan makelaarsprovisie

2% plus btw aan notaris- en advocaatkosten

Belangrijk: bij “Buy-to-Let” appartementen zijn de bijkomende kosten van toepassing op de bruto totaalprijs!

“Buy-to-Let” nieuwbouwprojecten worden door de ontwikkelaar meestal PROVISIEVRIJ aangeboden, daarbij is er één advocaat/notaris die het hele project afwikkelt. Voordeel voor de kopers is een lager tarief voor de opstelling van contracten en de afwikkeling van de aankooptransacties.

Wilt u een consult?

Heeft u op onze homepage nog niet de juiste woning gevonden?

Of heeft u andere vragen over ons bedrijf of een specifiek vastgoedthema? Dan verheugen wij van Ferstl Immobilien ons op uw aanvraag